Subscribe:

Ads 468x60px

Tuesday, 8 March 2011

Selamat hari wanita sedunia

Sedar tak sedar hari dah sampai 8 March. Mungkin keputusan SPM akan keluar tak lam lagi. Saya ingatkan tekanan pada waktu di sekolah lebih tinggi tetapi sebaliknya. Pelbagai masalah perlu difikirkan selepas kursus apa hendak ke mana? Selepas habis kursus hendak pergi cari kerja atau sambung belajar? Kalau nak sambung belajar diri sendiri mampu atau tidak? Waktu macam inilah pelbagai persoalan akan timbul dalam fikiran.

Kadang-kadang ingat semula kata-kata Cikgu Roslina ada kebenarannya. Walau pun ayat yang digunakan itu agak pedas sikit tetapi itu semuanya kenyataan. Kalau persoalan tadi itu tak difikirkan dari awal nanti tujuan atau arah mana yang hendak pergi pun dah tak tahu. Kalau mahukan hidup yang lebih selesa atau lebih teratur soalan tadi itu semua kena fikirkan dahulu.

Satu lagi sebelum saya lupa hari ini hari wanita sedunia. Jadi saya harap wanita yang ada didunia ini mendapat penghormatan yang tinggi. Bagi saya wanita merupakan insane ciptaan Tuhan yang mengorbankan diri untuk melahirkan insane ciptaan yang berguna. Jadi jasa wanita memang tinggi.

No comments:

Post a Comment